google-site-verification: googledc28cebad391242f.html
100-120 حکمت شرح ابن ابي الحدیدحکمت ها شرح ابن ابي الحدید

نهج البلاغه کلمات قصار حکمت شماره 119 متن عربی با ترجمه فارسی (شرح ابن ابی الحدید)

حکمت 124 صبحی صالح

124-وَ قَالَ ( عليه‏السلام  )غَيْرَةُ الْمَرْأَةِ كُفْرٌ وَ غَيْرَةُ الرَّجُلِ إِيمَانٌ

حکمت 119 شرح ابن ‏أبي ‏الحديد ج 18   

119: غَيْرَةُ الْمَرْأَةِ كُفْرٌ وَ غَيْرَةُ الرَّجُلِ إِيمَانٌ المرجع في هذا إلى العقل و التماسك-  فلما كان الرجل أعقل و أشد تماسكا-  كانت غيرته في موضعها و كانت واجبة عليه-  لأن النهي عن المنكر واجب و فعل الواجبات من الإيمان-  و أما المرأة فلما كانت انقص عقلا و أقل صبرا-  كانت غيرتها على الوهم الباطل و الخيال غير المحقق-  فكانت قبيحة لوقوعها غير موقعها-  و سماها ع كفرا لمشاركتها الكفر في القبح-  فأجرى عليها اسمه- . و أيضا فإن المرأة قد تؤدي بها الغيرة-  إلى ما يكون كفرا على الحقيقة كالسحر-  فقد ورد في الحديث المرفوع أنه كفر-  و قد يفضي بها الضجر و القلق إلى أن تتسخط-  و تشتم و تتلفظ بألفاظ تكون كفرا لا محالة

 

ترجمه فارسی شرح ابن‏ ابی الحدید

حكمت (119)

غيرة المرأة كفر، و غيرة الرجل ايمان «غيرت زن، كافرى است و غيرت مرد، ايمان.» مرجع شناخت درستى اين سخن عقل است، و چون مرد عاقل‏تر و خود دارتر است، غيرت و رشك بردن او به جا و بر او واجب است زيرا نهى از منكر واجب است و انجام دادن امور واجب از ايمان شمرده مى‏ شود. چون زن كم عقل‏تر و كم صبرتر است رشگ و غيرت او بر گمان نادرست و خيال باطل است و چون به جا و به موقع انجام نمى‏ شود قبيح است.

على عليه السّلام از لحاظ اشتراك قبح ميان آن و كفر آن را كفر نام نهاده است. وانگهى رشك و غيرت زن را به انجام دادن كارهايى از قبيل سحر و جادو وا مى‏دارد كه به راستى كفر است و در حديث مرفوع آمده است كه سحر و جادو كفر است و دلتنگى و اضطراب زن را وادار مى‏كند كه خشمگين شود و دشنام دهد و الفاظى را به زبان آورد كه بدون ترديد كفر است.

جلوه تاریخ در شرح نهج البلاغه ابن ابى الحدیدجلد ۷ //دکتر محمود مهدوى دامغانى

 

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا
-+=